Emma Coolen - VC Moldavo

103 dagen dichterbij het WK: tijd voor de volgende versnelling

Er zijn inmiddels 103 dagen verstreken sinds ik deze blog publiceerde.  Dat wil zeggen dat het Wereldkampioenschap voetbal op het moment van schrijven over 3 jaar, 1 maand en 21 dagen af zal trappen, in stadions met geweldige namen als Stade de l’Abbé-Deschamps, Parc Olympique Lyonnais en Stade de la Beaujoire. Fantastisch nieuws, denkt u misschien, hoe eerder hoe beter! Maar ik moet bekennen dat het me ondertussen toch wel redelijk heet onder de voeten begint te worden. Hieronder volgt even een korte opsomming waarna u mijn paniek misschien kunt begrijpen:

  • NWSL - Portland Thorns vs. Orlando PrideAfgelopen weekend trapte in Amerika de NWSL (National Women’s Soccer League) af voor het nieuwe seizoen. Op de tribune bij de wedstrijd tussen de Portland Thorns en Orlando Pride: 16.073 supporters;
  • Ook in Nederland werden records gebroken: bij de wedstrijd tussen de vrouwen van ADO Den Haag en Ajax kwamen maar liefst 6.250 fans kijken;
  • Bij de vrouwen van Fortuna ’54 maakte Britt Theunissen (14 jaar) zaterdag haar debuut in de Topklasse;
  • Aanstaande zondag is het nog precies een half jaar tot mijn 23e verjaardag.

Conclusie: vrouwenvoetbal wordt steeds populairder en ik steeds ouder. Ik wist natuurlijk al dat het risico bestond dat ik te laat begonnen was met het voetballen serieus te nemen, en het aantal spelers waarmee ik moet concurreren dat na de eeuwwisseling geboren is met het jaar groter zou worden, maar bovengenoemde punten drukten me toch wel weer even met de neus op de feiten.

Na een voortvarende start bij Moldavo, met twee basisplaatsen in het eerste elftal, heb ik mede door mijn aanhoudende slechte prestaties de afgelopen weken mijn minuten voornamelijk gemaakt in de B-ploeg. Zeker geen straf: ik kan elke wedstrijd 90 minuten spelen, mag er verschillende posities uitproberen en de meiden kunnen ontzettend goed voetballen. In de met 8-1 gewonnen wedstrijd van afgelopen zaterdag waaide bovendien een van mijn voorzetten plotsklaps het doel in, waardoor ik mijn eerste goal in België kon bijschrijven.

Maar zoals ik al in een eerdere blog schreef, heb ik de laatste tijd ook een hoop andere dingen aan mijn hoofd gehad. Deels kwam dat ten goede van mijn voetbalprestaties, zoals u hier kon lezen, maar het heeft ook tot gevolg gehad dat ik me buiten het veld niet meer altijd als ‘prof in spé’ heb gedragen. Toen ik drie dagen geleden de cijfers ‘1149’ op mijn linkerhand schreef en me realiseerde dat het WK voetbal alweer 100 dagen dichterbij was dan toen ik mijn blog over de voetballadder schreef, kreeg ik het daarom toch wel lichtelijk benauwd.

WK, bring it on!

Aan de droom is niks veranderd. Ik wil nog steeds het allerhoogst haalbare bereiken binnen het voetballen. Spelen in een internationale competitie, uitkomen voor het nationale elftal, en daarmee ook uiteindelijk het wereldkampioenschap halen. Maar één ding weet ik zeker: als ik doorga op het pad van de afgelopen paar weken gaat het zeker niet lukken. Het is tijd om door te schakelen naar de volgende versnelling. Het is weer tijd voor extra trainen , gezond eten, niet te laat gaan slapen, cliché motivatieposters op mijn slaapkamerdeur, en alles opzij zetten voor het voetballen. Er zijn nog 1146 dagen over tot het WK begint. En als die dag komt, zal ik er klaar voor zijn!

Bedankt voor het lezen, tot snel! 🙂

Emma - Signature

RSS
Facebook
Facebook
YOUTUBE
INSTAGRAM

1 Comment

  1. Goh Emma wat schrijf je ontzettend lekker. Het boeit van begin tot eind. Maar ja als je zo fanatiek bent over voetballen kan dat haast niet anders. De passie spat er van af.

Geef een reactie