Emma Coolen - Oranjeleeuwinnen

Nog 1249 dagen tot het WK

Vandaag, beste lezer, is een hele belangrijke dag. Vandaag is het namelijk officieel nog maar 1249 dagen tot 8 juni 2019. Waarom deze dag zo speciaal is, heeft u misschien al af kunnen leiden uit de titel van dit stukje. Over drie jaar, vijf maanden en twee dagen begint namelijk het eerstvolgende Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in Frankrijk. En mijn Ultieme Doel is om bij dat WK aanwezig te zijn, als speelster van het Nederlands elftal, welteverstaan. Het feit dat dat WK al over 1249 dagen begint zorgt bij mij voor extreme paniek.

Nu denkt u misschien,  en waarschijnlijk ook wel terecht, nou Emma, waar maak je je toch druk om? Drieënhalf jaar, tijd zat! Maar laat me de situatie even uitleggen. Precies 784 dagen geleden zat ik op de tribune bij Tyresö, zoals ik in mijn eerste blog beschreef. Dit is twee jaar, één maand en 24 dagen geleden. Sindsdien is het me gelukt om van de vijfde klasse naar de derde klasse op te klimmen. Ik heb wel minuten gemaakt op hogere niveaus, maar niks noemenswaardigs. Als je kijkt naar waar ik wekelijks mijn 90 minuten speel, ben ik in iets meer dan twee jaar precies twee klassen opgeschoten. Ik zal het even schematisch aanschouwelijk maken.

Ladder van het Nederlandse voetbal

Tja, deze grafiek spreekt wel redelijk voor zich denk ik. Nou is het natuurlijk niet zo dat ik tussen nu en 2019 elk stapje nog moet doorlopen, volgend jaar tweede klasse, daarna eerste klasse enzovoort (ik heb de hoop ook nog niet opgegeven dat ik op een dag bij een training van ons tweede elftal de sterren van de hemel speel en dat in een bizarre speling van het lot dan toevallig net de trainer van het Nederlands elftal staat te kijken), maar u snapt mijn probleem. De weg is lang, de tijd véél te kort.

Even basisspeelster worden

Gerekend vanaf de dag dat ik besloot dat profvoetballer wilde worden tot het WK in kwestie is het precies 2032 dagen, oftewel vijf jaar, zes maanden en 25 dagen. Dit betekent dat ik op dit exacte moment al 38,58% van de tijd erop heb zitten om dit doel te bereiken. En hoewel ik niet zal ontkennen dat ik in de afgelopen 784 dagen ontzettend veel geleerd heb, en waarschijnlijk ook wel een stukje beter ben gaan voetballen, zal ik nog wel een paar versnellingen hoger moeten als ik ook daadwerkelijk speeltijd wil krijgen op het aankomende wereldkampioenschap. Ik zou natuurlijk kunnen gokken op een ‘Maran-van-Erpje’ (die bij de selectie voor het afgelopen WK zat ondanks dat ze nog bijna niet gespeeld had voor de Oranjeleeuwinnen, red.), maar dat is wel risicovol. Het is veiliger om al een paar maanden basisspeelster te zijn. Och, als het maar zo simpel was. ‘Even’ basisspeelster worden bij het Nederlands elftal.

Maar ja, ‘waar een wil is is een weg’, en ‘als je iets écht wil, dan lukt het!’. Laten we daar dan maar op hopen. En de volgende keer, beste lezer, als u mij rond ziet lopen met een viercijferig getal op mijn hand geschreven, is dit helaas niet een simpele manier om mijn pincode te achterhalen. Het is voor mij een continue herinnering aan het feit dat de klok genadeloos doortikt, en elke dag telt als ik mijn Ultieme Doel wil behalen. Dus als u me wilt excuseren ga ik nu weer aan de slag. Het wereldkampioenschap begint immers al over 1249 dagen, en ik zal zorgen dat ik er klaar voor ben.

Bedankt voor het lezen, tot snel! 🙂

EmmaSignature

RSS
Facebook
Facebook
YOUTUBE
INSTAGRAM