Kelley O'Hara - Motivatie

Waarom 86.400 een magisch getal is en diëten nooit werkt

Toen ik mijn laatste pakje sigaretten in het kanaal had gegooid en had besloten dat ik profvoetballer wilde worden, heb ik me een tijdje helemaal verdiept in de ‘motivational quotes’. Je weet wel, van die ‘Yes We Can’-achtige teksten die je boven je bed hangt zodat je elke ochtend eraan herinnerd wordt dat je toekomst helemaal in je eigen hand ligt, als je maar wil.

Urenlang kon ik Pinterest afstruinen op zoek naar de meest motiverende woorden die van toepassing waren op mijn voetbalsituatie, en die elke keer als ik ze zag moesten rechtvaardigen waarom ik was gestopt met school om een carrière na te jagen waar eigenlijk geen droog brood in te verdienen is.

Soccer Motivation / Voetbal MotivatieToen ik op een bepaald moment in begon te zien dat er misschien effectievere manieren zijn om het WK voetbal te halen dan urenlang op Pinterest te scrollen heb ik de quotes grotendeels maar gelaten voor wat ze zijn. Maar een paar zijn me altijd bijgebleven.

Een van de quotes die ik niet snel zal vergeten komt uit deze dramatische video, en luidt als volgt: ‘Today, today is the only important day. There are 86,400 seconds in a day, and how you use those is critical. […]  Nobody is going to talk about what you did last week.’ Alhoewel er technisch gezien iets te zeggen valt over het ongelijk van dat laatste stukje, zette deze quote me wel aan het denken.

Het perfecte moment is nu

Veel mensen wachten namelijk op het perfecte moment om actie te ondernemen in hun leven. ‘Maandag stop ik met roken’, ‘volgende week begint mijn dieet’, of ‘in 2017 ga ik een boek schrijven’. Maar waarom wachten? Als ik op 14 november 2013 had gedacht: ‘Goh, het lijkt me best leuk om profvoetballer te worden, maar eerst ga ik nog even twee maanden een pakje per dag roken en drie keer in de week op stap’, had ik mijn achterstand alleen maar groter gemaakt.

Ik wil mezelf hier echt niet wegzetten als een heilige, want ook ik maak me vaak schuldig aan dit uitstelgedrag. Maar ik snapte wel ineens waarom diëten nooit werkt. Het gaat niet om ‘nu nog even twee donuts en vanaf morgen alleen maar wortels’. Gezond zijn is een levensstijl, iets wat je dag in, dag uit doet, niet iets waarbij je de weken aftelt tot je weer mag zondigen.

Oma heeft altijd gelijk

Soccer Motivation / Voetbal MotivatieZo is het ook met het bereiken van je doelen in het leven. Waarom wachten met de eerste stap zetten, hoe klein die ook is? De quote over 86.400 seconden wil niet zeggen dat je altijd, non-stop, 24/7 bezig moet zijn met werken aan je toekomst. Maar hij laat wel zien dat ‘de tijd vliegt’ niet alleen iets is wat oma zegt als je voor het eerst in twee jaar weer bij haar op bezoek bent.

Ik probeer het altijd zo te bekijken: wat er ook gebeurt op een dag, als de avond valt en ik met recht kan zeggen dat ik, op wat voor manier dan ook, dichter bij mijn doel ben gekomen, waren de afgelopen 24 uur geslaagd. Ik hoop dat u, beste lezer, uw dromen ook in dit licht kan bekijken na het lezen van deze blog. En dat dan voor u ook de komende 86,400 seconden weer een stapje in de goede richting zullen zijn! 🙂

Emma - Signature

RSS
Facebook
Facebook
YOUTUBE
INSTAGRAM

2 Comments

  1. Emma,
    Kind of spooky: ergens in de 86.400 seconden dat jij dit schreef (en wie weet wel in dezelfde tijdsspanne), appte ik onze hoofdtrainer die een paar weken terug een hersenbloeding heeft gehad, om succes te wensen met zijn revalidatie. Guess what: onderdeel van die app was “Tough times don’t last, tough people do.”

    Oh, en als het weer eens moeilijk is om je doel te blijven zien, wil ik nog wel een onliner toevoegen aan het arsenaal, van ondergetekende zelf: “Als je ergens als een berg tegen opziet, en de klim vermijdt door er omheen te gaan, bestaat het gevaar dat je rondjes blijft lopen.”
    t. E

  2. Je hebt groot gelijk Emma.Ik heb het ooit ook gedaan en zou het nu opnieuw moeten doen.Ik bedoel dan een doel stellen.
    Een drietal jaren geleden besloot ik ook plots dat ik moest stoppen met roken.Dat is me tot nu gelukt.Een andere doelstelling heb ik echter maar even vol gehouden maar wil ik opnieuw beginnen.Deze keer blijkt dat toch iets moeilijker,ik blijf het maar voor mij uitschuiven.

Geef een reactie